pondělí 1. března 2010

BI Publisher a stálé zapnutí Režimu dostupnosti

BI Publisher umožňuje uživatelům přistupovat k sestavám ve dvou režimech:
  1. Standardní režim
  2. Režim dostupnosti
Standardní režim | Režim dostupnosti

Standardní režim je více vhodný pro vývojáře a administrátory sestav – umožňuje definovat a konfigurovat jednotlivé sestavy v repository (po levé straně jsou k dispozici různá menu).

Režim dostupnosti je více vhodný pro koncové uživatele – nabízí sestavy v přehledné stromové struktuře bez jakýchkoli dodatečný menu – uživatel vybere sestavu a ta se mu buď ihned spustí nebo naplánuje její vygenerování.

Do jaké režimu se má BI Publisher po zalogování přepnou je potřeba vybrat na logovací obrazovce. Režim dostupnosti je standardně vypnutý – tj. uživatel jej musí explicitně zapínat.


V případě, že uživatel opomene zapnout Režim dostupnosti, pak lze dodatečně zapnout v rámci menu Předvolby. Pozor: předvolba se po odlogování přepíše opět nastavením logovací obrazovky.


Proto požadují-li vaši uživatelé, aby byl Režim dostupnosti stále zapnut, pak lze využít menší workaround v podobě upravení logovací stránky.


Jak na to
  1. Logovací stránku login.jsp najdete v adresáři vašeho J2EE containeru, v mém případě ...\OracleBI\oc4j_bi\j2ee\home\applications\xmlpserver\xmlpserver\login.jsp

  2. Soubor login.jsp si zálohujte

  3. Soubor login.jsp otevře v notepadu a vyhledejte input type="checkbox"

  4. Za input type="checkbox" doplňte checked="yes"



Poté již bude Režim dostupnosti standardně zapnut!



Erik Eckhardt

Žádné komentáře: