čtvrtek 18. června 2009

BI Apps 7.9.5.2 s ODI – konfigurace a tipy pro BIA Configuration Manager

Nedávno jsem psal o dvou nových verzí BI Apps, kde z mého technologického zaměření je zajímavější verze 7.9.5.2, ve které je místo Informatica Serveru použit Oracle Data Integrator.
S ODI přichází ještě jedna změna, a to nahrazení DAC - Data Warehouse Administration Console (tlustý klient fungující pouze na Windows) za webovou aplikaci BI Applications Configuration Manager (BIACM).


Pomocí BIACM se oproti DAC vykonávají pouze základní úkony typu:
  • Administer E-LT Parameters
  • Administer Subject Areas
  • Administer Execution Plans
  • On-demand Execute Execution Plans
  • Monitor Executions
Ostatní typy úkonů, jako například plánovat spouštění přenosů nebo detailní monitorování průběhu přenosů, jsou dostupné přímo v ODI.


Instalace a konfigurace
Instalace a konfigurace celých BI Apps 7.9.5.2 s ODI je bezproblémová a v porovnání oproti instalaci s Informatica Serverem i rychlejší, tj. ten kdo někdy instalovali BI Apps s Informatica Serverem, tak ví, že musí provést 10 instalačních kroků na 3 serverech a nakonfigurovat 7 různých připojení, zatímco u BI Apps s ODI děláte 7 instalačních kroků, potřebujete pouze 1 server a konfigurujete pouze 3 připojení.


Jestliže při instalaci budete postupovat podle instalační příručky, pak se celé BI Apps nainstalují v pořádku.


Tipy pro BIACM
Přesto mám 3 tipy, které Vám ušetří čas místo marného zkoumání a zjišťování, kde jste během instalace udělali chybu, tak jako já. Tipy se týkají nastavení prostředí pro aplikaci BI Applications Configuration Manager (BIACM):


1. Start BIACM skončí s chybou java.lang.out.of.the.memory.error
Stane-li se Vám, že při připojení se na aplikaci BIACM (http://server:7001/biapps/) dostanete chybu java.lang.out.of.the.memory.error, pak je potřeba změnit hodnoty paměťových parametrů WebLogic AS.

Editujte soubor setDomainEnv.sh (linux) nebo setDomainEnv.cmd (windows) a zvyšte hodnoty proměnných určující paměťové parametry serveru: MEM_PERM_SIZE, MEM_MAX_PERM_SIZE a MEM_ARGS.


2. V aplikaci BIACM chybí texty (Mozilla 3.x) nebo se zobrazují jako ?parametr_name? (Mozilla 2.x).


Chyba je v nastavení internetového prohlížeče. Přehoďte si pořadí jazyků v prohlížeči, na první místo dejte English [en].



3. Chyba "JBO-2001" při přístupu na stránku Monitor Execution


Chyba vznikne v případě, že regionální nastavení Operačního systému serveru je jiné než US. Přepněte prostředí na US (linux proměnná, windows regional&language option) a poté bude BIACM fungovat v pořádku.




Erik Eckhardt.



2 komentáře:

Michal Zima řekl(a)...

Ahoj Eriku,
a díky za přínosný článek.
Jenom bych měl drobnou úpravu tvého tvrzení ohledně komponenty DAC ve článku :
"DAC - Data Warehouse Administration Console (tlustý klient fungující pouze na Windows)"
DAC klient je k dispozici opravdu pouze pro Windows platformu , ale DAC server (vlastní exekuční engine, provádějící orchestraci a spouštění Informatica workflows)
je provozovatelný na libovolné UNIX platformě - jedná se o přenostitelnou JAVA aplikaci.
Díky
Michal Zima
BI&DWH architekt
Teura s.r.o.

BI.DW.CZ řekl(a)...

Díky, takto jsem to samozřejmě myslel, ale už nenapsal :(
E.