pondělí 6. dubna 2009

Migrace z Oracle Discoverer na Oracle Business Intelligence EE / SE-1

V případě, že chcete přejít z Oracle Discovereru na Oracle BI EE / SE-1, pak již delší dobu existuje Migrační asistent, který zajistí automatický převod metadat Discovereru (EUL) na metadata BI EE / SE-1 (RPD soubor).

Migrační asistent (Discoverer Metadata Conversion Assistant) je utilita, kterou získáte s instalací OBI EE verze 10.1.3.4. Migrační asistent na základě vyexportované EUL (soubor *.EEX) vytvoří OBI EE repository (soubor *.RPD) včetně všech vrstev - Fyzické, Business (i hierarchie pro dimenze) a Prezentační. Po instalaci / upgrade OBI EE jej najdete v tomto adresáři: ...\OracleBI\server\Bin\MigrateEUL.exe.

V současnosti je možné automaticky migrovat pouze samotná metadata Discovereru. Reporty a sestavy se v současnosti musejí převádět manuálně.
  • Pro Vaši představu toho, co migrace obnáší a jak probíhá se podívejte na toto video - Migrace Discoverer Video Store Tutorial na OBI EE.

  • Dokument obsahující step-by-step postup toho samého (Migrace Video Store Tutorial) včetně nastavení pro Migračního asistenta najdete zde.

  • Dokumentaci a návod jak používat Migračního asistenta najdete zde.

  • Statement of Direction pro Discoverer najdete zde.


eec.

Žádné komentáře: