středa 13. června 2007

Oracle BI Discoverer - Statement of Direction, strategie, roadmapa a nové vlastnosti

Tento týden byl vydán "Statement of Direction" pro Oracle BI Discoverer (součást Oracle Business Intelligence Standard Edition). Dokument popisuje následující oblasti:

• Produktovou strategii
• Nové vlastnosti verze 10.1.2.3
• Nové vlastnosti verze 11g
• Roadmapu
• Politiku podpory (Support)
• Doporučení pro zákazníky používající starší verze Discovereru


Stručné shrnutí dokumentu:

1/ Oracle BI Discoverer je a bude stále rozvíjen!


2/ V blízké době vyjde verze 10.1.2.3, která bude umožňovat integraci s řešením Oracle BI (XML) Publisher. Výhoda této integrace spočívá v tom, že si uživatelé budou moci nechat automaticky generovat a posílat Discoverer reporty např. denně emailem, a nebo si budou moci Discoverer reporty obohatit o dodatečné informace a grafiku.


3/ Verze 11g bude umožňovat:

a/ Integraci Oracle BI Discoverer s Oracle Business Intelligence Enterprise Edition (ex Siebel BI Platform) a využívat tak funkcionality této platformy, např. publikovat Discoverer reporty do BI Interactive Dashboards nebo využít systém proaktivního detekování, monitorování a alertů BI Delivers.

b/ Migraci Oracle BI Discoverer metadat (EUL) a reportů do Oracle Business Intelligence Enterprise Edition (ex Siebel BI Platform). Funkcionalita je vhodná pro ty zákazníky, kteří by chtěli někdy v budoucnu přejít na OBI EE, ale nechtějí znovu vytvářet a definovat metadata, reporty a analýzy.

c/ Podpora standardu JSR-168, která bude umožňovat integraci Discoverer výstupů do korporátních portálů a dashboardů podporujících tento standard.

d/ Discoverer Web Service API, umožňující společnostem integrovat Discoverer výstupy do vlastních aplikací.


4/ Oracle BI Discoverer je a bude stále podporován!


Dokument je k dispozici zde.


eec.

Žádné komentáře: